Lokakuun Silakkamarkkinoihin on vielä hetki aikaa, mutta silakka sopii mainiosti myös kesäiseen ruokapöytään sillin rinnalle.
Tämä helppo ohje onnistuu varmasti ja maistui myös kuvausavustajina toimineille lapsille!
Kesäsilakkaa ja uusia perunoita
400g silakkafileitä
Liemi:
1 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl sokeria
0,5 rkl suolaa
Kiehauta ja jäähdytä liemi. Poista silakkafileistä nahka ja levitä ne laakeaan astiaan. Kaada liemi silakoiden päälle ja peitä astia kelmulla. Liota silakoita jääkaapissa yön yli.
Kastike:
2 varrellista punasipulia
200 g ranskankermaa
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
ruohosipulia
Valuta liotetut silakat siivilässä ja puolita fileet. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi astiaan ja purista sitruunamehua päälle. Anna sipulin pehmetä hetki. Lisää ranskankerma ja silakkafileet sekä mausta suolalla ja pippurilla. Silppua ruohosipulia annoksen koristeeksi. Ranskankermaan voi halutessaan lisätä myös erilaisia yrttejä kuten rakuunaa, minttua tai basilikaa tai sitä voi maustaa vaikkapa currylla, tuoreella chilillä tai limen mehulla. Tarjoile runsassuolaisessa vedessä keitettyjen ja tillillä maustettujen uusien perunoiden kanssa.