Ruokatieto toi Stadin Silakkamarkkinoille ruokakasvatusta ja HelsinkiMenun

Ruokatieto järjesti Stadin Silakkamarkkinoiden aikana kala-aiheisia ruokakasvatustuokioita oppilaille sekä keskusteluillan vanhemmille. Myös HelsinkiMenu juhlii 15 vuotta paikallisia makuja.

Syö silakkaa -työpajat oppilaille

Syö silakkaa –työpajoja pidettiin ennakkoon ilmoittautuneille koululaisryhmille 5. – 9.10.2015 Kalasatamassa. Työpajoissa keskusteltiin koululaisten hyvästä ravitsemuksesta ja kalasta osana ruokavaliota. Aamupäivän aikana kumottiin ennakkoluulot silakan suhteen ja valmistettiin ja nautittiin yhdessä herkullinen silakkaburgeriateria.

Kalaa koululaisille – vanhempainilta ruokakasvatuksesta

Koululaisten vanhemmille ja kaikille ruokakasvatuksesta ja ravitsemuksesta kiinnostuneille Ruokatieto järjesti Kalaa koululaisille –keskusteluillan yhdessä Stadin Silakkamarkkinoiden ja Helsinki Food Companyn kanssa keskiviikkona 7.10. klo 18-20 tapahtumateltassa Havis Amandan patsaalla. 

Miten koululaiset saataisiin syömään lisää kalaa koulussa ja kotona? Asiantuntijat kertoivat, miksi kalan syöminen ylipäätään on tärkeää ja jakoivat vinkkejä kalavälipalojen valmistamiseen.

Keskustelemassa olivat ravitsemustieteen dosentti Maijaliisa Erkkola Helsingin yliopistosta, toiminnanjohtaja Katriina Partanen Pro Kala ry:stä, johtokunnan jäsen Johanna Laisaari Suomen Vanhempainliitto ry:stä, puheenjohtaja Anneli Rantamäki Kotitalousopettajien liitto ry:stä sekä ruokapalvelupäällikkö Aulikki Johansson Palmia Liikelaitokselta. Keskustelua juonsi kokki ja keittokirjailija Teresa Välimäki.

Syö silakkaa –työpajat ja Kalaa koululaisille –vanhempainilta ovat osa Syö Hyvää –hanketta, jota rahoittaa RAY.

HelsinkiMenu juhlii 15 vuotta

Torstaina 8.10. tapahtumateltassa vietettiin HelsinkiMenu-päivää. HelsinkiMenu-ravintoloiden keittiömestarit Ari Ruoho ravintola Nokasta ja Ulla Saastamoinen ravintola Ursulasta valmistivat ohjelmateltan näytöskeittiössä silakkaisia herkkuja ja tarjosivat maisteluannoksia. Ohjelman juonsi Teresa Välimäki